skip to Main Content
overlast houtrook

U heeft houtrook overlast bij het ventileren. Soms zelfs zo erg dat u er voor kiest om dan maar niet te ventileren. Houtrook is schadelijk voor de gezondheid, maar slechte ventilatie is dat ook!

Ventileren met gezonde lucht is dus belangrijk. Hoe moet dat dan wanneer je houtrook overlast hebt?

Met goede luchtzuivering voorkom je dat houtrook. Daarmee voorkom je ook schadelijke deeltjes en geuren uw verblijfsruimten binnendringen. AERIS Luchtzuivering ontwikkelt luchtfilterunits die bescherming bieden tegen deze schadelijke deeltjes die komen door houtrook overlast .

De AERIS Carbbox is een filterunit waarmee rookgassen en geuren tot het verleden behoren. De filterunit bevat actief koolpatronen en is daarmee het beste wat u kunt doen tegen schadelijke gassen en geuren. De AERIS Carbbox plaatst u eenvoudig in het aanzuigkanaal van uw bestaande ventilatiesysteem.

Naast de overlast door geur bevat houtrook ook fijnstof. Haarden stoten grote concentraties fijnstof uit. Met de AERIS FFU met HEPA filter houdt u ook de kleinste stofdeeltjes buiten. Ook kunt u de AERIS FFU makkelijk aansluiten op een bestaand ventilatiesysteem.

Wat te doen voor het beste resultaat tegen houtrook overlast?

Voor het hoogst haalbare resultaat combineert u beide filterunits.

houtrook overlast

Hoe werkt de AERIS FFU samen met een WTW (Warmte Terug Win) unit?

U sluit de AERIS filterunits gemakkelijk aan op uw WTW systeem. De boosterventilator in de AERIS FFU draait op een vast instelbaar toerental en compenseert het drukverlies van het HEPA filter. De WTW blijft net als voorheen gewoon regelbaar.

Hiernaast zijn een Carbbox en FFU voor een bestaande WTW geplaatst. De hele woning wordt voorzien van schone lucht en het toevoerfilter in de WTW kan komen te vervallen.

Wat kunt u doen als u geen mechanische ventilatiesysteem heeft tegen houtrook overlast?

In die gevallen waar geen mechanisch luchttoevoersysteem aanwezig is dient de AERIS FFU als ventilatie unit. De AERIS FFU is namelijk voorzien van boosterventilator. De AERIS FFU zuigt lucht aan van buiten en blaast deze gefilterd uw verblijfruimten binnen. Natuurlijk kunnen we in de AERIS FFU een actief kool voorfilter plaatsen in plaats van het standaard voorfilter. In sommige gevallen is dan geen AERIS Carbbox nodig en volstaat de AERIS FFU met daarin het voorfilter met actieve kool.

Hiernaast zijn een AERIS FFU en een AERIS Carbbox op zolder geplaatst. In deze woning was geen ventilatiesysteem aanwezig. Via een dak doorvoer wordt buitenlucht aangezogen. De lucht wordt gefilterd door de filterunits en vervolgens via inblaasventielen de onderliggende slaapkamer ingeblazen.

houtrook overlast

Hoe werkt de luchtzuivering zodat er geen houtrook overlast meer is?

Het hart van onze installaties is de door AERIS Luchtzuivering ontworpen en in Nederland gebouwd. (zie ook productinformatie voor technische details). De werking ervan is gebaseerd op hetzelfde werkingsprincipe als dat van luchtzuivering systemen in operatiekamers. De centrale unit bestaat uit een centrifugaal ventilator en meerdere filtertrappen waaronder een HEPA filter (High Efficiency Particulate Air). De unit kan in de betreffende ruimte, in een naastgelegen vertrek of op zolder worden geïnstalleerd. Het is mogelijk de unit weg te timmeren in een koof of weg te werken in bijvoorbeeld een kast of boven het (systeem) plafond.

houtrook overlast

Natuurlijk kunt u ook meerdere filters gebruiken om de lucht nog verder te zuiveren. Gaat het u alleen om allergie verwekkers zoals pollen of wilt u ook beschermd zijn tegen ultra fijnstof, bacteriën en virussen. Het gebruik van filters neutraliseert uitlaatgassen of houtrook.

De centrale unit zuigt verse lucht aan van buiten en filtert deze. Omdat ook stofdeeltjes in de lucht van uw verblijfsruimten zitten bestaat ook de mogelijkheid de binnenlucht door dezelfde installatie te laten filteren. Dit gebeurt door middel van recirculatie over dezelfde unit. Op deze manier wordt zowel de inkomende buitenlucht als de binnenlucht continu gefilterd. De installatie zorgt ervoor dat buitenlucht alleen via het luchtzuiveringssysteem uw verblijfruimten binnenkomt en luchtvervuiling dus niet binnen kan komen.

Nu u ramen en ventilatieroosters dicht kunt laten, komt er geen luchtvervuiling meer uw huis binnen en wordt er toch altijd voldoende geventileer. Ook wordt geluidsoverlast van de straat of binnentuin aanzienlijk beperkt en behoren ook insecten tot het verleden.

Hier vindt u ons:

Neem contact op:

    Back To Top