skip to Main Content

In tegenstelling tot wat je zou denken, leven we in Nederland in de meest vervuilde lucht van Europa. We zijn een dichtbevolkt land met een zeer hoge levenstandaard. Iedereen gebruikt veel energie die moet worden opgewekt, er rijden heel veel auto’s en al ons afval wordt verbrand. De hoeveelheid vervuiling die hierdoor in de lucht terechtkomt is enorm en bovenal onzichtbaar. Ondanks alle plannen en goede voornemens is de luchtkwaliteit in de randstad vaak onder de Europese norm en zeer vaak onder de normen die worden gesteld door de wereld gezondheidsorganisatie (WHO). De kwaliteit van onze buitenlucht is zeer lastig te verbeteren, maar binnen kunnen we dat wel! Door toepassing van luchtzuivering is de luchtkwaliteit binnen eenvoudig te verbeteren.
AERIS Luchtzuivering heeft een ventilatiesysteem ontwikkeld dat ventileert met HEPA gefilterde lucht. Zo is er altijd voldoende ventilatie en wordt luchtvervuiling uit de lucht gefilterd voordat deze de ruimte binnenkomt.

Kies voor gezonde lucht!

Schone lucht in huis

Er wordt in huis vaak veel te weinig geventileerd. Hierdoor stapelen schadelijke stoffen en CO2 zich op. U brengt een derde van u leven door in de slaapkamer. Zorg tijdens uw slaap voor voldoende zuurstof door ventilatie met gezuiverde lucht. Dat is een derde van uw leven geen blootstelling aan fijnstof en allergenen. Hierdoor heeft u minder last van allergieën, zult u beter slapen, opgewekter wakker worden en gezonder leven.

Schone lucht op het werk

Een gezond werkklimaat begint met een gezond binnenklimaat, en een gezond binnenklimaat begint met goede ventilatie. Maar hoe houd je die gevaarlijke luchtvervuiling buiten? Een AERIS Luchtzuiveringssysteem zorgt door te ventileren met HEPA gefilterde lucht voor goede ventilatie met gezuiverde lucht. Dankzij deze zuivere lucht zijn mensen productiever, gaat het ziekteverzuim omlaag, is het prettiger werken en gezonder verblijven.

Kinderdagverblijven

Kleine kinderen zijn de meest kwetsbare groep daar waar het gaat om luchtvervuiling. Onderzoek toont aan dat blootstelling aan fijnstof voor kinderen al op korte termijn resulteert in verminderde longcapaciteit en kan leiden tot astma.
Vooral voor de allerkleinste is luchtzuivering van levensbelang.

Kantoorpanden

Kantoorpanden zijn voorzien van centrale luchtbehandeling systemen. Het is onbetaalbaar om alle ruimten te voorzien van HEPA gefilterde lucht. Door een AERIS Luchtzuiveringsunit aan te sluiten op het centrale luchtzuiveringssysteem kunnen afzonderlijke ruimten wel worden voorzien van HEPA gefilterde lucht. Zo kunnen extra gevoelige, of medewerkers met allergieën, toch worden geholpen.

Behandelkamers

In behandelkamers van medisch specialisten (tandartsen, huisartsen, cosmetische klinieken) is het essentieel dat de lucht vrij is van schadelijke stoffen en ziektekiemen. HEPA filters zijn reeds lange tijd bekend in de medische sector, maar vaak worden recirculatiesystemen met HEPA filters toegepast en wordt wederom voorbijgegaan aan ventilatie. In infectiepreventie is dan voorzien maar aan arbeidsomstandigheden wordt voorbijgegaan. Schadelijke gassen die vrijkomen bij de behandeling kunnen zich namelijk in de behandelruimte opstapelen.

Sportruimten (personal training, fysiotherapie)

Het wordt afgeraden fysieke inspanning te leveren in een omgeving met slechte luchtkwaliteit. Door de verhoogde fysieke inspanning wordt veel meer lucht ingeademd en bloed rondgepompt. Onderzoek toont aan dat fijnstof via de longen in de bloedbaan terecht komt en zo het hele lichaam wordt rondgepompt waar het zorgt voor ontstekingen.

Back To Top