skip to Main Content

Heeft u last van allergenen in de lucht?

Ongeveer 15 tot 20 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van allergie. Daarnaast wordt het effect van allergenen in de lucht versterkt door luchtverontreiniging en daarom hebben mensen in de randstad of nabij drukke wegen vaker last van allergie.
Allergenen zijn relatief grote deeltjes die gemakkelijk uit de lucht zijn te filteren. Onderzoek toont aan dat prikkeling van de luchtwegen en slijmvliezen door luchtvervuiling de allergieklachten verergeren. Dit maakt goede luchtzuivering noodzakelijk. Met de AERIS FFU met HEPA-filter haalt u ook de kleinste vervuiling en schadelijke stoffen uit de lucht en worden tevens alle allergenen afgevangen.
Luchtzuivering speelt een belangrijke rol bij het saneren van een allergie.

Ziektes verspreiden zich via aerosolen door de lucht

Ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen verspreiden zich via microscopische druppeltjes (aerosolen) door de lucht. Om te voorkomen dat deze ziekteverwekkers via ventilatiesystemen in uw verblijfsruimten belanden is goede luchtzuivering noodzakelijk. De AERIS FFU met HEPA filter is hierin de beste oplossing. Er is dan altijd voldoende ventilatie en de lucht is dankzij het HEPA filter vrij van ziekteverwekkers zoals het coronavirus.

 

AERIS FFU WTW Balans Ventilatiesysteem

Hoe werkt de AERIS FFU samen met een WTW systeem

U plaatst de filterunit gemakkelijk voor uw WTW unit. Het toevoerfilter in de WTW kan dan komen te vervallen waardoor energie en kosten worden bespaard. De boosterventilator in de AERIS FFU compenseert het drukverlies van het HEPA filter en de ventilator in de WTW blijft net als voorheen regelbaar.
Hieronder ziet u dat in de toevoer naar de WTW een AERIS FFU is opgenomen.

U heeft nog geen mechanisch ventilatiesysteem

Er zijn veel gebouwen en woningen welke niet zijn voorzien van een mechanisch luchttoevoersysteem. In dat geval kan de AERIS FFU ook als ventilatie-unit dienen. De AERIS FFU zal de lucht van buiten aanzuigen, filteren en vervolgens uw verblijfruimten inblazen. In die gevallen zal buitenlucht moeten worden aangezogen en zal de gefilterde lucht via een kanalensysteem naar de betreffende ruimten moeten worden gebracht.

Hiernaast is de FFU buiten geplaatst en wordt de gezuiverde lucht via een kanalensysteem naar de betreffende ruimten geleid.

AERIS Luchtzuivering | Opstelling op terras

Back To Top