skip to Main Content

Heeft u last van houtrook?

U heeft houtrookoverlast bij het ventileren. Soms zelfs zo erg dat u er voor kiest om dan maar niet te ventileren. Houtrook is schadelijk voor de gezondheid, maar slechte ventilatie ook.

Ventileren met gezonde lucht zonder houtgeur

Met goede luchtzuivering voorkom je dat houtrook en daarmee schadelijke deeltjes en geuren uw verblijfsruimten binnendringen. AERIS Luchtzuivering ontwikkelt luchtfilterunits die bescherming bieden tegen houtrook.

De AERIS Carbbox is een filterunit waarmee rookgassen en geuren worden afgevangen. De filterunit bevat actief koolpatronen en is daarmee het beste wat u kunt doen tegen schadelijke gassen en geuren. De AERIS Carbbox plaatst u eenvoudig in het aanzuigkanaal van uw ventilatiesysteem.

Maakt u zich zorgen over fijnstof uit rookgassen?

Haarden stoten grote concentraties fijnstof uit. Met de AERIS FFU met HEPA filter houdt u ook de kleinste stofdeeltjes buiten. De AERIS FFU kan gemakkelijk worden aangesloten op een bestaand ventilatiesysteem.

Voor het hoogst haalbare resultaat combineert u beide filterunits.

AERIS Carbbox FFU en WTW

Hoe werkt de AERIS FFU samen met een WTW systeem?

U sluit de AERIS filterunits gemakkelijk aan op uw WTW systeem. De boosterventilator in de AERIS FFU draait op een vast instelbaar toerental en compenseert het drukverlies van het HEPA filter. De WTW blijft net als voorheen gewoon regelbaar.

Hiernaast zijn een Carbbox en FFU voor een bestaande WTW geplaatst. De hele woning wordt voorzien van schone lucht en het toevoerfilter in de WTW kan komen te vervallen.

U heeft nog geen mechanisch ventilatiesysteem

In die gevallen waar geen mechanisch luchttoevoersysteem aanwezig is dient de AERIS FFU als ventilatie unit. De AERIS FFU is namelijk voorzien van boosterventilator. De AERIS FFU zuigt lucht aan van buiten en blaast deze gefilterd uw verblijfruimten binnen. Optioneel kan de AERIS FFU worden uitgerust met een actief kool voorfilter in plaats van het standaard voorfilter. In sommige gevallen is dan geen AERIS Carbbox nodig en volstaat de AERIS FFU met daarin het voorfilter met actieve kool.

Hiernaast zijn een AERIS FFU en een AERIS Carbbox op zolder geplaatst. In deze woning was geen ventilatiesysteem aanwezig. Via een dak doorvoer wordt buitenlucht aangezogen. De lucht wordt gefilterd door de filterunits en vervolgens via inblaasventielen de onderliggende slaapkamer ingeblazen.

Zie ook https://houtrookvrij.nl/

AERIS FFU Ventilatiesysteem

Back To Top