skip to Main Content

Om de luchtkwaliteit op het gewenste niveau te krijgen en te voorzien in een gezond binnenklimaat is het zaak dat er voldoende wordt geventileerd en dat de lucht wordt ontdaan van fijnstof, houtrook, allergenen en ziekteverwekkers.

Ventilatie

Door goed te ventileren wordt zuurstof naar binnen gebracht en worden schadelijke gassen en vocht naar buiten afgevoerd. Op het moment dat CO2 zich opstapelt in onze verblijfsruimten zal ons lichaam steeds harder moeten gaan werken om voldoende zuurstof binnen te krijgen. Een hoge relatieve vochtigheid zorgt voor een ideale leefomgeving voor schimmels en hun schadelijke schimmelsporen. Deze gassen en vocht dienen door ventilatie te worden afgevoerd (zie ook VROM). Echter de lucht welke wij middels ventilatie van buiten toelaten in onze verblijfsruimten is lang niet zo schoon als u zou willen.

Luchtzuivering

Voordat we buitenlucht toelaten tot onze verblijfsruimten is het belangrijk dat deze wordt gezuiverd. De ventilatielucht moet worden ontdaan van luchtvervuiling zoals: fijnstof, allergenen, ziekteverwekkers en houtrook. Een AERIS Luchtzuiveringssysteem filtert dankzij het HEPA filter ook de kleinste deeltjes uit de lucht en is daarmee het enige ventilatiesysteem dat ventileert met HEPA gefilterde lucht.  De AERIS Carbbox neutraliseert schadelijke gassen waardoor ook het hinderlijke houtrook uit de lucht wordt gefilterd.

In tegenstelling tot losse HEPA luchtreinigers met HEPA filter, wordt met een AERIS luchtzuiveringssysteem luchtvervuiling uit de lucht gefilterd nog voordat deze uw verblijfsruimten binnen komt en behoren allergieën en houtrookoverlast tot het verleden.

Schone lucht in huis

Er wordt in huis vaak veel te weinig geventileerd. Hierdoor stapelen schadelijke stoffen en CO2 zich op. U brengt een derde van u leven door in de slaapkamer. Zorg tijdens uw slaap voor voldoende zuurstof door ventilatie met gezuiverde lucht. Dat is een derde van uw leven geen blootstelling aan fijnstof en allergenen. Hierdoor heeft u minder last van allergieën, zult u beter slapen, opgewekter wakker worden en gezonder leven.

Schone lucht op het werk

Een gezond werkklimaat begint met een gezond binnenklimaat, en een gezond binnenklimaat begint met goede ventilatie. Maar hoe houd je die gevaarlijke luchtvervuiling buiten? Een AERIS Luchtzuiveringssysteem zorgt door te ventileren met HEPA gefilterde lucht voor goede ventilatie met gezuiverde lucht. Dankzij deze zuivere lucht zijn mensen productiever, gaat het ziekteverzuim omlaag, is het prettiger werken en gezonder verblijven.

Kinderdagverblijven

Kleine kinderen zijn de meest kwetsbare groep daar waar het gaat om luchtvervuiling. Onderzoek toont aan dat blootstelling aan fijnstof voor kinderen al op korte termijn resulteert in verminderde longcapaciteit en kan leiden tot astma.
Vooral voor de allerkleinste is luchtzuivering van levensbelang.

Kantoorpanden

Kantoorpanden zijn voorzien van centrale luchtbehandeling systemen. Het is onbetaalbaar om alle ruimten te voorzien van HEPA gefilterde lucht. Door een AERIS Luchtzuiveringsunit aan te sluiten op het centrale luchtzuiveringssysteem kunnen afzonderlijke ruimten wel worden voorzien van HEPA gefilterde lucht. Zo kunnen extra gevoelige, of medewerkers met allergieën, toch worden geholpen.

Behandelkamers

In behandelkamers van medisch specialisten (tandartsen, huisartsen, cosmetische klinieken) is het essentieel dat de lucht vrij is van schadelijke stoffen en ziektekiemen. HEPA filters zijn reeds lange tijd bekend in de medische sector, maar vaak worden recirculatiesystemen met HEPA filters toegepast en wordt wederom voorbijgegaan aan ventilatie. In infectiepreventie is dan voorzien maar aan arbeidsomstandigheden wordt voorbijgegaan. Schadelijke gassen die vrijkomen bij de behandeling kunnen zich namelijk in de behandelruimte opstapelen.

Sportruimten (personal training, fysiotherapie)

Het wordt afgeraden fysieke inspanning te leveren in een omgeving met slechte luchtkwaliteit. Door de verhoogde fysieke inspanning wordt veel meer lucht ingeademd en bloed rondgepompt. Onderzoek toont aan dat fijnstof via de longen in de bloedbaan terecht komt en zo het hele lichaam wordt rondgepompt waar het zorgt voor ontstekingen.

Back To Top