skip to Main Content

In tegenstelling tot wat je zou denken, leven we in Nederland in de meest vervuilde lucht van Europa. We zijn een dichtbevolkt land met een zeer hoge levenstandaard en veel industrie. Iedereen gebruikt veel energie die moet worden opgewekt, er rijden heel veel auto’s, we hebben bijna alleen maar gasgestookte CV ketels en al ons afval wordt verbrand. De hoeveelheid fijnstof die hierdoor in de lucht terechtkomt is enorm, maar onzichtbaar.

Hoe bescherm ik mezelf tegen fijnstof?

U wilt voldoende ventileren maar tegelijkertijd wilt u voorkomen dat fijnstof van buiten naar binnen komt. In dat geval is luchtzuivering van groot belang. De AERIS FFU is een hoogwaardige ventilatie-unit voorzien van een HEPA filter.

Door alle ventilatielucht welke van buiten wordt aangezogen te filteren met de AERIS FFU met HEPA-filter, wordt voorkomen dat fijnstof uw verblijfsruimten binnenkomt. U kunt er ook voor kiezen de AERIS FFU de lucht in uw verblijfsruimten te laten filteren door de lucht binnen te recirculeren over de filterunit, zonder de unit aan te sluiten op een bestaand ventilatiesysteem.

AERIS FFU WTW Balans Ventilatiesysteem

Hoe werkt de AERIS FFU samen met een WTW systeem?

U plaatst de AERIS FFU filterunit gemakkelijk voor of na uw WTW unit. De boosterventilator in de AERIS FFU draait op een vast instelbaar toerental en compenseert het drukverlies van het HEPA-filter. De WTW blijft net als voorheen gewoon regelbaar.

Hier ziet u dat in de toevoer naar de WTW een AERIS FFU is opgenomen.

U heeft nog geen mechanisch ventilatiesysteem

Er zijn veel gebouwen en woningen welke niet zijn voorzien van een mechanisch luchttoevoersysteem. In dat geval kan de AERIS FFU ook als ventilatieunit dienen. De AERIS FFU zal de lucht van buiten aanzuigen, filteren en vervolgens uw verblijfruimten inblazen. In die gevallen zal buitenlucht moeten worden aangezogen en zal de gefilterde lucht via een kanalensysteem naar de betreffende ruimten moeten worden gebracht.

AERIS Luchtzuivering | Opstelling op terras

Back To Top