skip to Main Content

Het hart van onze installaties is de door AERIS Luchtzuivering ontworpen en in Nederland gebouwde centrale luchtzuiveringsunit (zie ook productinformatie voor technische details). De werking ervan is gebaseerd op hetzelfde werkingsprincipe als dat van luchtzuivering systemen in operatiekamers. De centrale unit bestaat uit een centrifugaalventilator en meerdere filtertrappen waaronder een HEPA filter (High Efficiency Particulate Air). De unit kan in de betreffende ruimte, in een naastgelegen vertrek of op zolder worden geïnstalleerd. Het is mogelijk de unit weg te timmeren in een koof of weg te werken in bijvoorbeeld een kast of boven het (systeem) plafond.
De centrale unit:

AERIS Luchtzuivering - centrale Unit

Afhankelijk van in hoeverre u de lucht wilt zuiveren worden één of meerdere filters toegepast. Gaat het u alleen om allergie verwekkers zoals pollen of wilt u ook beschermd zijn tegen ultra fijnstof, bacteriën en virussen. Verder kunnen ook filters worden toegepast die uitlaatgassen of houtrook neutraliseren.

De centrale unit zuigt verse lucht aan van buiten en filtert deze voordat de lucht het vertrek in wordt geblazen. Omdat ook stofdeeltjes in uw verblijfsruimten aan de lucht worden afgegeven bestaat ook de mogelijkheid de binnenlucht door dezelfde installatie te laten filteren. Dit gebeurt door middel van recirculatie over dezelfde unit. Op deze manier wordt zowel de inkomende buitenlucht als de binnenlucht continu gefilterd. De installatie zorgt ervoor dat buitenlucht alleen via het luchtzuiveringssysteem uw verblijfruimten binnenkomt en luchtvervuiling dus niet binnen kan komen.

Omdat ramen en ventilatieroosters nu dicht kunnen blijven, komt er geen luchtvervuiling meer uw huis binnen, wordt er toch altijd voldoende geventileerd, wordt geluidsoverlast van de straat of binnentuin aanzienlijk beperkt en behoren ook insecten tot het verleden.

Kwaliteit

Wij lieten door Camfil FARR een kwaliteitsmeting doen om het effect van onze luchtzuiveringssystemen inzichtelijk te maken. Hieronder ziet u hiervan het resultaat.

Hieronder de behaalde resultaten in een woning aan een drukke straat in Amsterdam. We zien dat de gefilterde lucht nagenoeg absoluut schoon is en dat luchtkwaliteit in de slaapkamer met zuiveringsinstallatie aanzienlijk beter is dan de slaapkamer zonder zuiveringsinstallatie.

Kijk hier voor de volledige rapportage: RAPPORT DEELTJESMETING

Wij kunnen door middel van fijnstofmeting aantonen dat onze systemen werken!

Back To Top