skip to Main Content

Om de luchtkwaliteit op het gewenste niveau te krijgen is het zaak dat er voldoende wordt geventileerd en dat de lucht wordt ontdaan van schadelijke stoffen.

Ventilatie

Door goed te ventileren wordt zuurstof naar binnen gebracht en worden schadelijke deeltjes, gassen en vocht naar buiten afgevoerd. Naast de CO2 die wij zelf uitademen geven de toegepaste materialen in meubilair, vloerbedekking en overige bouwmaterialen allerlei schadelijke gassen en deeltjes af. Maar ook koken zorgt voor een behoorlijke vervuiling van de lucht binnen. Op het moment dat CO2 zich opstapelt zal ons lichaam steeds harder moeten gaan werken om voldoende zuurstof binnen te krijgen.
Al deze gassen, deeltjes en vocht dienen door ventilatie te worden afgevoerd (zie ook VROM). Echter de lucht welke wij middels ventilatie van buiten toelaten in onze verblijfsruimten is lang niet zo schoon als u denkt.

Filtratie

Voordat we buitenlucht toelaten tot onze verblijfsruimten is het belangrijk dat deze wordt gefilterd. Een AERIS Luchtzuiveringssysteem filtert verontreinigingen uit de lucht voordat de lucht uw verblijfsruimten binnenkomt. Dit in tegenstelling tot allerlei losse filterapparaten die worden aangeboden waarbij de luchtvervuiling eerst binnen moet komen voordat deze uit de lucht gefilterd kan worden. Een AERIS Luchtzuiveringssysteem filtert met behulp van een HEPA filter ook de kleinste deeltjes uit de lucht en is daarmee het enige ventilatiesysteem dat ventileert met HEPA gefilterde lucht.

Werkingsprincipe van onze installaties

Het hart van onze installaties is de door AERIS Luchtzuivering ontworpen en in Nederland gebouwde centrale luchtzuiveringsunit (zie ook productinformatie voor technische details). De werking ervan is gebaseerd op hetzelfde werkingsprincipe als dat van luchtzuivering systemen in operatiekamers. De centrale unit bestaat uit een centrifugaalventilator en meerdere filtertrappen waaronder een HEPA filter (High Efficiency Particulate Air). De unit kan in de betreffende ruimte, in een naastgelegen vertrek of op zolder worden geïnstalleerd. Het is mogelijk de unit weg te timmeren in een koof of weg te werken in bijvoorbeeld een kast of boven het (systeem) plafond.
De centrale unit:

AERIS Luchtzuivering - centrale Unit

Afhankelijk van in hoeverre u de lucht wilt zuiveren worden één of meerdere filters toegepast. Gaat het u alleen om allergie verwekkers zoals pollen of wilt u ook beschermd zijn tegen ultra fijnstof, bacteriën en virussen. Verder kunnen ook filters worden toegepast die (uitlaat of rook)gassen neutraliseren.

De centrale unit zuigt verse lucht aan van buiten en filtert deze voordat de lucht het vertrek in wordt geblazen. Omdat ook stofdeeltjes in uw verblijfsruimten aan de lucht worden afgegeven bestaat ook de mogelijkheid de binnenlucht door dezelfde installatie te laten filteren. Dit gebeurt door middel van recirculatie over dezelfde unit. Op deze manier wordt zowel de inkomende buitenlucht als de binnenlucht continu gefilterd. De installatie zorgt ervoor dat buitenlucht alleen via het luchtzuiveringssysteem uw verblijfruimten binnenkomt en luchtvervuiling dus niet binnen kan komen.

Omdat ramen en ventilatieroosters nu dicht kunnen blijven, komt er geen luchtvervuiling meer uw huis binnen, wordt er toch altijd voldoende geventileerd, wordt geluidsoverlast van de straat of binnentuin aanzienlijk beperkt en behoren ook insecten tot het verleden.

Kwaliteit

Wij lieten door Camfil FARR een kwaliteitsmeting doen om het effect van onze luchtzuiveringssystemen inzichtelijk te maken. Hieronder ziet u hiervan het resultaat.

Hieronder de behaalde resultaten in een woning aan een drukke straat in Amsterdam. We zien dat de gefilterde lucht nagenoeg absoluut schoon is en dat luchtkwaliteit in de slaapkamer met zuiveringsinstallatie aanzienlijk beter is dan de slaapkamer zonder zuiveringsinstallatie.

Kijk hier voor de volledige rapportage : RAPPORT DEELTJESMETING

Wij kunnen door middel van fijnstofmeting aantonen dat onze systemen werken!

Back To Top