skip to Main Content

AERIS FFU als Ventilatiesysteem

In ruimten waar nog geen ventilatiesysteem aanwezig is of alleen is voorzien in natuurlijke ventilatie is de AERIS FFU luchtzuiveringsunit ook meteen het hart van het ventilatiesysteem. De AERIS FFU zuigt verse lucht aan van buiten en filtert deze voordat de lucht het vertrek in wordt geblazen. In uw verblijfsruimten worden ook stofdeeltjes aan de lucht afgegeven. De mogelijkheid bestaat om de binnenlucht door dezelfde installatie te laten filteren. Dit gebeurt door middel van recirculatie over dezelfde unit. Op deze manier wordt zowel de inkomende buitenlucht als de binnenlucht continu gefilterd. De installatie zorgt ervoor dat buitenlucht alleen via het luchtzuiveringssysteem uw verblijfruimten binnenkomt en luchtvervuiling dus niet binnen kan komen.

In dit geval is behalve de AERIS FFU ook de AERIS Carbbox ingezet om houtrook te neutraliseren.

AERIS FFU Ventilatiesysteem

AERIS FFU 

AERIS FFU met Luchtbehandelingssysteem

Kantoorpanden of andere utiliteitsgebouwen zijn vaak voorzien van centrale luchtbehandeling systemen. Het is onbetaalbaar om alle ruimten te voorzien van HEPA gefilterde lucht. Door een AERIS Luchtzuiveringsunit aan te sluiten op het centrale luchtzuiveringssysteem kunnen afzonderlijke ruimten wel worden voorzien van HEPA gefilterde lucht. Zo kunnen extra gevoelige, of medewerkers met allergieën, toch worden geholpen. De AERIS HEPA filterunit wordt dan geplaatst in het laatste deel van het ventilatiesysteem, vlak voor dat de lucht de betreffende ruimte in wordt geblazen en vaak boven het systeemplafond. Zodoende wordt alleen die ruimte voorzien van HEPA gefilterde lucht.

AERIS FFU Luchtbehandelingsysteem

AERIS FFU met Luchtbehandelingssysteem

AERIS FFU met WTW Balansventilatiesysteem

Balansventilatiesystemen zijn (mits goed aangelegd en onderhouden) zeer goede en energiezuinige ventilatiesystemen. Op het moment dat een dergelijk systeem wordt opgewaardeerd met een AERIS FFU HEPA filterunit zijn alle achterliggende vertrekken voorzien van HEPA gefilterde lucht. De AERIS FFU wordt dan bij voorkeur geplaatst in het aanzuigkanaal van de WTW ventilatieunit. Een eenvoudige maar zeer effectieve ingreep. Behalve dat de lucht nu HEPA gefilterd wordt blijkt in de praktijk dat geluidsniveau in de achterliggende ruimten omlaag gaat en dat de hoeveelheid lucht desgewenst omhoog gaat. Een echte opwaardering dus.

AERIS FFU WTW Balans Ventilatiesysteem

AERIS FFU met WTW Balansventilatiesysteem

Goede ventilatie is essentieel in een gezond binnenklimaat. Met het juiste ventilatiesysteem voorkom je niet alleen geurhinder, maar ook vochtproblemen en schimmels in huis. Vroeger werd er weinig aandacht geschonken aan een goede ventilatie, maar tegenwoordig is een ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouwwoningen en grote verbouwingen. Ongeacht welk ventilatiesysteem u heeft of kiest. In combinatie met een AERIS HEPA luchtzuiveringsunit bent u altijd gegarandeerd van schone lucht.

De verschillende soorten ventilatiesystemen op een rij:

TYPE A: Natuurlijke ventilatie

Bij ventilatiesysteem type A komt buitenlucht de woning binnen door ramen en roosters zonder gebruik te maken van ventilatoren.

TYPE B: Toevoer met ventilatoren (mechanische toevoer)

Bij dit systeem wordt verse lucht aangezogen door ventilatoren en vervolgens in de woning gepompt. Dat laatste gebeurt via aanvoeropeningen in verschillende ‘droge’ ruimtes (slaapkamer, bureau, woonkamer). Deze manier van lucht aanvoeren zorgt voor een aanzuigeffect dat je kunt vergelijken met een schoorsteen: het dwingt de vuile lucht langs afvoerbuizen naar buiten.

TYPE C: Afzuiging met ventilatoren (mechanische afvoer)

Vervuilde lucht wordt door een centrale afzuigbox afgezogen via afvoerroosters in ‘natte’ ruimtes (badkamer, douchecabine, keuken en berging). Via roosters in de buitengevel stroomt verse lucht naar binnen en onder deuren door naar de natte ruimten waar deze wordt afgezogen.

TYPE D: Balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW)

Hier wordt de toe- en afvoer van lucht mechanisch geregeld. Via ventielen op het dak wordt buitenlucht aangezogen. Ook de gebruikte binnenlucht verdwijnt via ventielen. In deze balansventilatiesystemen wordt bijna altijd warmteterugwinning toegepast.

Back To Top